Terug naar overzicht
27 april 2020

De magie van eikenfineer: materiaal met ontelbare mogelijkheden

eikenfineer

Voor wie graag speelt met kleurtinten, structuren en diepte, is eikenfineer de perfecte keuze. De mogelijkheden van dit materiaal zijn onuitputtelijk, voor élk interieur.

Eikenfineer: klasse in vele gedaantes

Eikenfineer heeft overal zijn plaats, of u nu kiest voor het traditionele lintzaagmotief of voor de moderne uitvoeringen die er vandaag voorhanden zijn.

Alles is mogelijk, zowel geborstelde, gerookte als gekraste (scratched) motieven. Bovendien heeft elke bewerking zijn eigen invloed op de kleur en de oppervlaktestructuur. Met andere woorden: eikenfineer komt in veel gedaantes. Van quasi wit tot bijna zwart, met minimale tot complexe structuren. Voor elk interieur bestaat er een geschikte variant om het gewenste karakter te bekomen.

Het geheim achter de authenticiteit

In tegenstelling tot materialen als laminaat geeft eikenfineer een natuurlijke, authentieke toets aan uw interieur.

Het geheim zit ‘m in de jaarringen van het hout, die nooit hetzelfde zijn: de ene keer tekenen ze zich hard af, de andere keer zacht. Daarbovenop geeft elke afwerking – geborsteld of gezandstraald – een uniek reliëf mee.

Voor elke mood de geschikte beits

Er zijn nog meer factoren die de look & feel van eikenfineer beïnvloeden, zoals de gebruikte beits. Die kan zowel een licht en naturel als een donker en warm effect geven, en al dan niet worden afgewerkt met een laagje mat vernis.

Opgelet bij horizontaal gebruik

Eikenfineer is op elke mogelijke manier toepasbaar in uw interieur, maar houd er wel rekening mee dat varianten met een sterk uitgesproken reliëf moeilijker te reinigen zijn bij horizontaal gebruik. Zo raden we het bijvoorbeeld niet aan om geborstelde of gezandstraalde eikenfineer te gebruiken als bureau- of tafeloppervlak.

Vraag naar onze stalen

Nogmaals: de mogelijkheden om indruk te maken met eikenfineer zijn eindeloos. De specialisten van Luyten Interiolizers beschikken over de expertise om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor uw project. Wenst u een aantal stalen van dichtbij te bekijken? Neem dan contact met ons op en we helpen u snel verder.

eikenfineer